Planinska pisarna deluje od marca do konca oktobra ob četrtkih med 17. in 18. uro.

PLANINSKI DOM NA BOČU

Zaradi dopusta bo planinski dom na Boču zaradi dopusta, od torka, 25. 8. do petka, 28. 8. 2020, zaprt.

Dom stoji na nadmorski višini 659 m, na prostrani planoti Ravni na zahodnem pobočju Boča, zraven cerkvice sv. Miklavža iz začetka 16. stoletja.

Planinski dom na Boču pozimi

Cerkev Sv. Miklavža

Dom je stalno odprt, vsak dan razen ob ponedeljkih. V dveh gostinskih prostorih je 100 sedežev, točilni pult; v sejni sobi je 30 sedežev; v 8 sobah je 15 postelj, na dveh skupnih ležiščih pa 47 ležišč in 7 pomožnih; WC v pritličju in nadstropju, umivalnica in prha s toplo in mrzlo vodo v nadstropju; centralno ogrevanje, tekoča voda, elektrika, telefon. 

Planinski dom, ki se ponaša s certifikatoma PZS “Okolju prijazna planinska koča” in “Družinam prijazna planinska koča” je dostopen po številnih poteh iz smeri Poljčane, Zbelovska gora-Lovnik, Rogaška Slatina, Makole.

Dom je dostopen tudi po asfaltirani cesti, iz Poljčan in iz Kostrivnice.

Najemnik Bojan Kamenšek, telefon 031 671 418, s svojim osebjem pripravlja okusno hrano: Bočki lonec, ričet, zimsko pojedino, gobovo juho, ajdove žgance, zavitke, kosila – ponudbo prilagajajo letnim časom. Z veseljem sprejmejo tudi večje skupine – prosijo pa, da prej pokličete, da se lahko bolje pripravijo in ponudbo priredijo vašim željam.

Odličen zavitek

Aktualne zadeve lahko spremljate tudi na Facebook strani: planinskidomnabocu.

In še nekaj zimskih planinskih utrinkov…

Planinski dom z vrha Boča

Pogled od planinskega doma proti vrhu Boča; zasnežen oddajnik

Razgled z vrha Boča je obsežen

Razgled z vrha Boča – Dravinjska dolina

 

%d bloggers like this: