Uradne ure planinske pisarne so vsak četrtek med 18. in 19. uro.

V sodelovanju s turistično agencijo UI TURIZEM

vabimo na petdnevno planinarjenje po Srbiji

od 23. 8. do 27. 8. 2016

Torek, 23. avgusta 2016

Udeleženci izleta se bomo zbrali ob 1.00 na železniški postaji v Poljčanah. S turističnim avtobusom se bomo popeljali čez mejni prehod Gruškovje, mimo Zagreba in Slavonskega Broda, do mejnega prehoda Bajakovo- Batrovci in naprej do Beograda, kjer se nam bo pridružil planinski vodnik Vlado. Nadaljevali bomo do Đerdapa in si ogledali elektrarno Đerdap. Po ogledu se bomo odpravili do Zaječarja in naprej do Kalne, v etno selo Srna, kjer bomo imeli večerjo in nočitev.

Sreda, 24. avgusta 2016

Po zajtrku in jutranji kavici, se bomo odpeljali do vznožja gore in se povzpeli na 2169m visoki Midjor, od koder so prekrasni razgledi po južni Srbiji in Bolgariji. Po vzponu se bomo vrnili v etno selo Srna na večerjo in nočitev.

Četrtek, 25. avgusta 2016

Zajtrk nam bo dal moči za nove podvige. Povzpeli se bomo na malo nižji vrh, ki se imenuje Rtanj (1561 m), prav tako s prelepimi razgledi po okolici. Popoldne se bomo vrnili v etno selo Srna na večerjo in nočitev.

Petek, 26. avgusta 2016

Po zajtrku se bomo z avtobusom podali proti Djavolja Varoši, odaljeni 157 km, nato peš do Prolom Banje in nato z avtobusom do Beograda, kamor bomo prispeli v večernih urah. Namestili se bomo v omladinskem odmaralištu pod Avalo, kjer bo večerja in nočitev.

Sobota, 27. avgusta 2016

Po zajtrku se bomo odpravili na Avalo, se po želji povzpeli na stolp, si s stolpa ogledali Beograd in širno okolico. Nato pa bo sledil še sprehod po Beogradu in kosilo v Skandarliji v lokalu Ima dana. Popoldne se bomo vračali proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Stroški izleta: prevoz z avtobusom, štirikrat polpenzion , turistična taksa, zavarovanje, kosilo, vodenje lokalnega vodnika in ostalo znaša 233€.

Vodila bosta: Milan Pavlič (tel.041 638 375) in Edvard Lepoša (tel. 040 398 965) s sovodniki. Prijave pri vodnikih z vplačilom akontacije 70€ do 25. 7. 2016, oziroma do zasedbe 43 mest v avtobusu.

OPREMA: turistična in planinska, pohodni čevlji, palice, SVETILKA, zaščita pred soncem in vse ostalo, kar potrebujete.

Ne pozabite osebnega dokumenta, ki mora biti veljaven vsaj šest mesecev.

Pojdite z nami in odkrijte predele Srbije, ki jih še nismo obiskali. Del poti poti bo z nami priznani planinski vodnik in predsednik planinskega društva Pobeda iz Beograda, pa še kdo.

Zanima nas vaše mnenje...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s