Uradne ure planinske pisarne so vsak četrtek med 18. in 19. uro.

Od petka, 20. septembra, do petka 27. septembra bomo skupaj z agencijo Oliver turizem, Oliver Čobec s.p. iz Čadramske vasi odkrivali Albanijo in Črno Goro


Termin izleta: 20.9. do 27.9.2019

Čas in kraj odhoda:  20. 9. 2019 – 20.00 h   – avtobusna postaja POLJČANE

 1. dan -20. 9. 2019

V večernih urah se bomo z vmesnimi postanki za osvežitev vozili proti Črni Gori.

 1. dan, 21. 9.2019 Njeguši–Cetinje–Budva

Naš prvi postanek bo v vasici Njeguši, kjer bomo ob spremstvu znamenitega vina vranac poskusili njeguške dobrote (loza, pršut, siri, olive, pečenje…). Nato bomo obiskali bivšo črnogorsko prestolnico – Cetinje. Ogledali si bomo palačo kralja Nikole, etnografski in zgodovinski muzej Črne Gore, umetnostni muzej, Biljardo ter relief Črne Gore. Nato bomo nekaj prostega časa namenili nakupu spominkov in osvežitvi. Zadnji postanek ta dan bo v Budvi, kjer številno dogajanje čaka, da ga razkrijemo. Večerja in nočitev.

 1. dan, 22. 9. 2019: Skadar–Tirana–Drač

Po zajtrku nas bo pot peljala vzdolž Budvanske rivijere mimo Sv. Štefana, Petrovca na moru itd. do Albanije. Po mejnih formalnostih bo pot vodila do nekdanje prestolnice Albanije – mesta Kruje, poznanega kot rojstno mesto albanskega heroja Skenderbega, ki je simbol upora proti Turkom. Ogledali si bomo trdnjavo, v kateri se nahaja muzej slovitega Skenderbega ter bližnji etnološki muzej. Mesto se ponaša tudi s starim bazarjem, ki je prava paša za oči. Nadalje bo v albanski prestolnici Tirani sledila krožna vožnja po očarljivem mestu, kjer bomo opazili nasprotje modernih stavb ter trgovskih centrov na eni in v pisane barve z različnimi motivi poslikane stare stavbe, ki so jim tako skrili toga in siva pročelja, na drugi strani. Ogled mesta nam bo razkril Skenderbegov trg, mošejo Ethem Bega, Urni stolp, zgradbo Centralnega komiteja, Skenderbegov spomenik, Narodni muzej, bivši mavzolej Enverja Hoxe – danes kulturni center, Nacionalni muzej, Sat-kulo, ki je simbol mesta, đamijo Et’Hem Bey, glavni trg… Namestili se bomo v sobe v hotelu. Večerja in nočitev.

 1. dan, 23. 9. 2019: Drač–Berat–Apollonia–Vlora

Po zajtrku se bomo odpravili proti srednjeveškemu mestu Berat, ki mu pravijo tudi »mesto tisočerih oken«. Mesto je pravzaprav v celoti muzej in velja za enega najlepših in najslikovitejših mest v Albaniji. Med drugim si bomo ogledali trdnjavo in muzej Onufri (nekdanja katedrala, v kateri je danes urejen muzej, ki je posvečen enemu najslavnejših albanskih slikarjev iz 16. stoletja). Mesto slovi tudi po odličnih domačih specialitetah. Pot bomo nadaljevali do starodavnega mesta Apollonia, ki so ga ustanovili Grki iz Korinta, še bolj pa se je razcvetelo v času Rimljanov in je veljalo za kulturno in umetniško središče Ilirije. Ob uničujočem potresu v 3 st. n. št. ga je preplavila reka, vendar je kljub temu še danes eno najpomembnejših arheoloških najdišč na tem področju. Vožnja proti Vlori, večerja in nočitev.

 1. dan, 24. 9. 2019: Vlora–Albanska riviera–Saranda

Po zajtrku bo sledila vožnja do gorskega prelaza Llogara, albanskega klimatskega zdravilišča. Jutranjo kavico si bomo privoščili v čudoviti divji gorski pokrajini, nato pa vožnjo nadaljevali vzdolž slikovite Albanske riviere, mimo majhnih zaselkov in vasic, obdanih z neokrnjeno naravo. Po želji lahko kosimo v tipični lokalni restavraciji. Zvečer bomo prispeli v živahno turistično središče – Sarando. Številni hoteli, restavracije, sodobni bari in lokali, odprti pozno v noč, nas po večerji čakajo, da jih odkrijemo. Nočitev.

 1. dan, 25. 9. 2019: Saranda–Modro oko–Gjirokastra–Drač

Po zajtrku bomo na poti obiskali Syri Kalter oz. Modro oko, izvir reke sinje modre barve, ki je obkrožen z zeleno-modro barvo in daje iluzijo očesa. Čudoviti razgledi in čista, neokrnjena narava, nas ne bodo pustili ravnodušne. Naslednji postanek bomo napravili v slikovitem mestu Gjirokastre ali »mestu tisočerih stopnic«. Še posebej nas bodo navdušile tri do štiri nadstropne kamnite hiške, z edinstveno arhitekturno zasnovo. Nad mestom dominira mogočna trdnjava, od koder je čudovit pogled na okolico. Mesto pa je znano tudi po tem, da se je v njem rodil komunistični voditelj Enver Hoxha (Hodža). V njegovi rojstni hiši je danes muzej narodnoosvobodilne vojne. V trdnjavi bomo obiskali Vojaški muzej, kjer se med drugim nahaja ameriško vohunsko letalo, katerega so leta 1957 komunistični Albanci zasegli po prisilnem pristanku v Tirani. Dan bomo zaključili v Draču. Večerja in nočitev.

 1. dan, 26. 9. 2019: Drač–destilarna konjaka–posestvoSkadar–Budva

Zajtrk. Nadalje si bomo ogledali destilarno Kantina, kjer nas bodo najprej popeljali skozi proizvodnjo  konjaka, potem pa bomo v  modernem prostoru degustirali vse njihove proizvode. Na ogromni mizi nas bodo postregli z okoli 10 različnimi vrstami vina, konjaka, šnopsa,.. nato nas bo pot vodila do podeželja, kjer nas bodo v tradicionalni, priznani restavraciji postregli s kosilom. Ogled mesta Shkodra (Skadra), najstarejšega albanskega mesta z bogato zgodovino še iz časov ilirskih ljudstev. Mesto se razprostira ob Skadarskem jezeru, ki leži na meji med Črno goro in Albanijo. Njegova posebnost je veličastna trdnjava Rozafa, na skalni vzpetini nad mestom. Po ogledu trdnjave s prekrasnim razgledom na Skadarsko jezero in reki Drino ter Buno, vožnja do Budve.
Večerja in nočitev.

 1. dan, 27. 9. 2019: Budva– Slovenija

Po zajtrku bomo obiskali otoček Gospa od Škrpjela, ki skriva zelo lepo istoimensko cerkev in muzej. Pot nas bo nadalje vodila do mesta pod zaščito UNESC-a – Kotora. Tukaj se slavi življenje, vino, častita se kamilica in mimoza, poje se ter igra pod odprtim nebom. Po slovesu od čudovitega mesteca bo sledila vožnja proti domu, s postankom v Neumu za kosilo in vmesnimi postanki za osvežitev. Domov bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

Cena izleta:

MALI BUS 15 PAX 20 PAX 25 PAX 27 PAX
918,0 € 778,72 € 692,7 € 667,7 €
VELIKI BUS 30 PAX 35 PAX 40 PAX 45 PAX
661,5 € 617,7 € 584,8 € 559,2 €
BUS 60 50 PAX 55 PAX 60 PAX  
553,9 € 535,8 € 520,7 €  
DOUBLE 62 PAX 65 PAX 70 PAX 75 PAX
545,7 € 536,9 € 523,9 € 512,6 €

 

Cena zajema:

 • Avtobusni prevoz z visokoturističnim avtobusom
 • 2 x polpenzion v hotelu Slovenska plaža v dvoposteljnih sobah
 • 4 x polpenzion v hotelih 3-4*v Albaniji v dvoposteljni sobi ( zaradi popestritve ali lažje izvedbe programa si pridržujemo pravico namesto večerje organizirati kosilo ali pozno kosilo)
 • vse oglede po programu
 • vstopnine: 5 muzejev Cetinje, Skenderbegov muzej, etnološki muzej, amfiteater Beratu, Apollonia, vojaški muzej, muzej Onufri, trdnjava Rozafa, gospa od Škrpjela s prevozom iz Perasta
 • pokušino dobrot na Njeguših
 • gurmansko kosilo na domačiji v Albaniji 7. dan potovanja
 • kosilo v Neumu
 • ogled destilarne ter degustacija konjaka in drugih izdelkov
 • vsa potrebna lokalna vodstva in spremstvo slovenskega turističnega spremljevalca
 • organizacijo izleta

 

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba 95 €

Sedežni red

 • Na avtobusu bomo določili sedežni red v skladu z vrstnim redom prijave potnikov. Rezervacija se potrdi ob plačilu akontacije.

 Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Obvezno si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri Vzajemni, Zavarovalnici Sava…

Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 30 EUR.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so vam na voljo v agenciji ali na www.oliver-turizem.si

Prijave sprejema Janko Kovačič na tel. 051 211 801 do 30.03.2019. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo v višini 100 EUR, na transakcijski račun PD Poljčane: SI56 0443 0000 0258 716 in sklicevanjem na štev. 00 2019-08.

Lahko vplačate tudi v gotovini.

Razliko lahko poravnate v več obrokih, zadnji mora biti poravnan do 31.08.2019

Veselimo se ponovnega druženja.

 

 

>>>>OLIVER TURIZEM-POŠTENA POTOVANJA<<<

Zanima nas vaše mnenje...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s