Uradne ure planinske pisarne so vsak četrtek med 18. in 19. uro.

Program:

Termin izleta:. 15-17.10.2021

Program za: PD Poljčane

Odhod avtobusa: 4.00h – Poljčane

 1. dan, 15.10.2021: Poljčane – Padova – vinska klet Soave – Mantova – Marina di Massa

Naš izlet bomo pričeli z vožnjo z vmesnimi postanki za osvežitev do Padove, kjer bomo naredili prvi postanek. V mestu s srednjeveškimi trgi, drugo najstarejšo univerzo na svetu in žal v preteklosti s strateško-vojaškim centom za Mussolinijeve govore, si bomo ogledali veličastno baziliko sv. Antona Padovanskega, kjer hranijo med njegovimi relikvijami tudi njegov nestrohnjeni jezik. Nadalje nas bo pot vodila do priznane vinske kleti na vinorodnem območju Soave, kjer nas čaka pokušina petin vrst vin s suhomesnimi dobrotami. Sledila bo vožnja do Mantove, rojstnega mesta Vergila ter Rigoletta. Nekdanja prestolnica rodbine Gonzaga nas bo na sprehodu skozi bogato staro mestno jedro očarala s čudovitim srednjeveškim jedrom, ki ga obdajajo tri jezera. Sprehodili se bomo po ulicah in si ogledali mestne znamenitosti: katedralo, doževo palačo, cerkev sv. Andreja, itd, nato pa se odpeljali do Marine di Massa, kjer se bomo namestili v hotelu. Večerja in nočitev.

 • dan, 16.10.2021: Cinque Terre – Marina di Massa

Po zajtrku nas čaka vožnja do pesniškega zaliva La Spezie, kjer se bomo podali na celodnevni izlet v znameniti naravni park Cinque Terre »pet dežel«. Pot nas bo peljala do okoli 6 ur trajajoče hoje mimo petih slikovitih ribiških vasic, ki se razprostirajo vzdolž neokrnjene narave: Monterosso, Vernazza, Riomaggiore, Manarola in Corneglia. Zaradi svoje nedostopne lege in nedotaknjene narave so te obmorske vasice ohranile svojo slikovitost in neobičajno arhitekturo. Hiše pastelnih pročelij so prilepljene na strma pobočja in se dvigajo več-deset metrov nad smaragdnim morjem. Področje obkrožajo gore, porasle z vinogradi. Prisojna lega teras, na katerih raste trta, kot tudi podnebne razmere pripomorejo, da se njihovo vino ponaša po vsem svetu. Sprehajali se bomo po Poti ljubezni ali Via Amor, ki poteka od vasice Riomaggiore do Manarole, mimo starih hiš, zvonikov vaških cerkva, po labirintih ozkih, tlakovanih ulic in občudovali to deželico na jugovzhodu Ligurskega morja. Sledili bodo vožnja do hotela, večerja in nočitev.

 • dan, 17.10.2021: Marina di Massa – Parma – Modena – Poljčane

Po zajtrku bomo v bližini Parme obiskali obrt pridelave originalnega in zaščitenega parmezana Parmigiano-Reggiano. Po pokušini in morebitnih nakupih bomo brbončice nadalje razvajali v Modeni, prestolnici balzamičnih kisov, kjer bomo ogledali proizvodnjo ter pokušali različne vrste kisa, stare od pet do petnajst let. Na poti proti domu se bomo ustavili na kosilu, nato bo sledil povratek v Poljčane, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

VELIKI BUS30 PAX35 PAX40 PAX45 PAX
299,7 €282,3 €269,2 €259,0 €

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz
 • vse oglede zunanjosti po programu
 • 2 x polpenzion v hotelu Italia 3 * Marina di Massa, v dvoposteljnih sobah

(pijača dobrodošlice, mineralna in vino ob večerjah) https://www.hotelitaliamarinadimassa.com/

 • Soave: ogled kleti in pokušino petih vrst vin z narezkom
 • vodeni ogledi pridelav: parmezana, balzamičnih kisov
 • kosilo 3 dan
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta
 • ddv

Doplačila:

 • vasice Cinque terre povezuje vlak, tako da se lahko del poti oz. povratek nazaj po želji nadomesti z le-tem.

Doplačila (ob rezervaciji)

 • enoposteljna soba: 40,00 € za obe noči.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list, PCT pogoj, Izpolnjena digitalna registracija – dPLF (Digital Passenger Locator Form). Navodila o tem bomo poslali kasneje. Priporočamo vam, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri Vzajemni, Zavarovalnici Sava… Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 30 eur.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so vam na voljo v agenciji

Sedežni red na avtobusu bomo določili v skladu z vrstnim redom prijave potnikov.    Rezervacija se potrdi ob plačilu akontacije.

Prijave sprejema Janko Kovačič na tel. 051 211 801 (janko.kovacic56@gmail.com) do 29.09.2021. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo v višini 100 EUR, na transakcijski račun PD Poljčane: SI56 0443 0000 0258 716 in sklicevanjem na štev. 00 2021-08.

Lahko vplačate tudi v gotovini.

Razliko lahko poravnate do 08.10.2021.

Veselimo se ponovnega druženja.

Zanima nas vaše mnenje...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s